Het Airborne Museum ligt in Sainte-Mère-Eglise in de Manche. Het museum is opgedragen aan de Amerikaanse parachutisten in de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over alle historische acties van de geallieerde troepen: vanaf de vooravond van de Invasie tot de Slag om Normandië en het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De Slag om Normandië was in de Tweede Wereldoorlog cruciaal. De gevechten speelden zich af in de zomer van 1944: na een felle strijd lukte het om het westelijke front te doorbreken. De Slag van Normandië begon met de Invasie. De Amerikaanse luchtlandingstroMuseum near Omaha Beach on American Parachutists of the Second World Warepen speelden daarbij een grote rol. Zij maakten het mogelijk om eerst Sainte-Mère-Eglise en daarna Utah Beach te veroveren.

Het Airborne Museum legt uit wat de rol was van de Amerikaanse parachutisten bij de verovering van de verschillende – strategisch belangrijke – plekken. Ook ontdekt u hoe beslissend de rol van de parachutisten was voor de bevrijding van het westelijk front door de geallieerde troepen.

U komt bovendien meer te weten over de gevechten die zich hier hebben afgespeeld. Zoals de Slag om de Hagen, een belangrijk moment tijdens de Slag om Normandië. Het woord ‘hagen’ verwijst naar de vele hagen in dit gebied. Het landschap was voor de verschillende infanterie-onderdelen een enorme uitdaging. Het zicht was bijzonder slecht, daardoor was het heel moeilijk om door het gebied met hagen op te rukken.

Alles zien, voelen en ervaren in het Airborne Museum

Het Airborne Museum is zo ingericht dat u zelf voelt en beleeft hoe de soldaten de verschillende fases tijdens de Slag om Normandië hebben ervaren. Zo neemt u een kijkje in een vliegtuig een paar minuten voor de soldaten gedropt worden boven Sainte-Mère-Eglise, of als ze midden tussen de hagen in Normandië staan.

Tijdens uw bezoek aan het Airborne Museum ziet u ook een echte Douglas-C47 en een  WACO zweefvliegtuig. Deze indrukwekkende museumstukken zijn echt tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet voor het vervoer van soldaten, voertuigen en munitie.

Een bezoek aan het Airborne Museum in de Manche

Het Airborne Museum ligt in Sainte-Mère-Eglise midden in de Manche. Dankzij de unieke ligging van het museum, zit u vlak bij de Invasiestranden, zoals Utah Beach en Omaha Beach, maar ook bij geweldige badplaatsen als Ravenoville en bezienswaardigheden die u echt niet mag missen, zoals de Mont Saint-Michel.