Wilt u meer weten over de Tweede Wereldoorlog en de jaren 1939-1945? In het Airborne Museum bent u het hele jaar door welkom. U komt er alles te weten over de Amerikaanse parachutisten tijdens de Invasie van Normandië.

Het museum bestaat uit vier verschillende gebouwen. De topstukken zijn onder andere een echt WACO zweefvliegtuig en twee C-47 vliegtuigen. In het museum maakt u een reis door de tijd: daardoor kunt u zich precies voorstellen wat de Amerikaanse soldaten tijdens de Bevrijding van Frankrijk hebben doorgemaakt. Bij uw bezoek aan Operatie Neptune stapt u in een C-47 vliegtuig dat vanuit Engeland naar Sainte-Mère-Eglise vertrekt. Dankzij licht- en geluidseffecten ervaart u wat de Amerikaanse voelden, hoorden en zagen. Alsof u zelf in een nachtvlucht boven het Kanaal zit. Dankzij de HistoPad, de interactieve tablet die u bij de ingang van het museum in bruikleen krijgt, kunt u zien hoe het droppen van de Amerikaanse soldaten verliep. Een van de parachutisten is John Steele, een Amerikaanse soldaat die beroemd geworden is omdat hij – in de nacht van 5 op 6 juni 1944 – bleef hangen aan de klokkentoren van Sainte-Mère-Eglise.

Tijdens een bezoek aan het Airborne Museum komt u meer te weten over de Invasie en de belangrijke rol van de Amerikaanse parachutisten én van de soldaten die tijdens de Invasie bij Utah Beach in zweefvliegtuigen arriveerden. De Amerikaanse soldaten hadden als missie om een bruggenhoofd te creëren in Sainte-Mère-Eglise om het de troepen makkelijker te maken op Utah Beach te landen.

Tijdens een bezoek aan dit historische museum krijgt u een algemeen overzicht van de Operatie Overlord, wat er strategisch op het spel stond en hoe de missies zijn verlopen. Het Airborne Museum is een van de grootste Europese musea gewijd aan de Tweede Wereldoorlog. Het staat in de top 10 van musea die u in Normandië gezien moet hebben en is echt een must als u meer te weten wilt komen over de Invasie in juni 1944, de oorlog 1939-1945 en de Bevrijding van Frankrijk.

Ligging van het museum

Het Airborne Museum ligt in Sainte-Mère Eglise in de Manche. Van hieruit bent u vlak bij de Invasiestranden, vooral Utah Beach is erg dichtbij. U bent ook in de buurt van Omaha Beach. Tijdens de Invasie van de geallieerde troepen vormden deze stranden de Amerikaanse sector.